Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Διεξαγωγή συνδυαστικής δια-υπηρεσιακής άσκησης μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση συμβάντος ισχυρού σεισμού στην Ερμιονίδα.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων μέσα στους οποίους και ο Δήμος μας, αποφάσισε την διεξαγωγή συνδυαστικής δια-υπηρεσιακής άσκησης μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση συμβάντος ισχυρού σεισμού στην Ερμιονίδα.
Η άσκηση διεξήχθη την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου με σενάριο το οποίο περιείχε ισχυρό σεισμό πλησίον του Κρανιδίου, κατάρρευση 2 μονοκατοικιών – παλαιών κτισμάτων στο Κρανίδι, πτώση ηλεκτροφόρου καλωδίου, εκδήλωση πυρκαγιάς και αναφορά εγκλωβισμού μαθητών και Καθηγητή στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου.
Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής από όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρησιακά δυνάμεις. Ειδικότερα δε στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου εξελίχθηκε πραγματικό σενάριο με κανονική ανάπτυξη των εμπλεκομένων επιχειρησιακών δυνάμεων.

Επίσης κατά την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο πραγματοποιήθηκε άσκηση και σε άλλα σχολεία της Ερμιόνης και του Κρανιδίου σύμφωνα με τα μνημόνια ενεργειών τους.
Η αξιολόγηση της άσκησης θα ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο δεκαήμερο.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου