Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Στην σύσκεψη του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Δευτέρα 18/1/2016 πριν την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη Ιωάννη, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας εξέθεσε τις απόψεις και τις θέσεις του Δήμου για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Διαπιστώθηκε ότι είναι ο μοναδικός Δήμος που έχει καταθέσει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στον ΦΟΔΣΑ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο συνάδει με τον Εθνικό και Περιφερειακό σχεδιασμό και θα πρέπει όλοι οι Δήμοι, ο καθένας με την ιδιαιτερότητα του και τις δυνατότητες του, να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των τοπικών σχεδίων.
Απαιτείται η εκπόνηση του ΠΕΣΔΑ από τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ώστε οι Δήμοι να διαχειριστούν τα απορρίμματα με λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον και με χαμηλό κόστος προς όφελος των Δημοτών.
Πρέπει όλοι οι Δήμαρχοι να καταθέσουν μια κοινή πολιτική στην διαχείριση και οι Δήμοι, όπως ο Δήμος Ερμιονίδας να μεταφέρουν την τεχνογνωσία και εμπειρία στους άλλους Δήμους.
Το συνέδριο της ΚΕΔΕ επιβεβαιώνει ότι ο κάθε Δήμος θα πρέπει να διαχειρίζεται τα απορρίμματα και να συνεργαστεί με το Υπουργείο και την Περιφέρεια για την χωροθέτηση και χρηματοδότηση των υποδομών, όχι μόνο στο μεταβατικό στάδιο, αλλά και την ολοκλήρωση της διαχείρισης των απορριμμάτων μεταβατική διαχείριση βασίζεται στην ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση, ανάκτηση, βιοαποδομήσιμα, ογκώδη, λυματολάσπη κλπ. Η χωροθέτηση των μονάδων υποδοχής των υπολειμμάτων, μετά την μεταβατική διαχείριση από τους Δήμους, θα πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση και θα φανεί στην αυριανή συνάντηση η έμπρακτη πρόθεση από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου