Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Με πολλή μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας Ημερίδα Τουρισμού στο Πορτοχέλι

Τεράστια επιτυχία και μεγάλη απήχηση, με ηχηρές παρουσίες από τον χώρο  του τουρισμού και της πολιτικής, είχε η Ημερίδα Τουρισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας όπως διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου:
"Τεράστια επιτυχία σημείωσε η ημερίδα για τον τουρισμό με θέμα: «Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης Ανατολικής Πελοποννήσου και Νήσων Αργοσαρωνικού» που διοργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στο Πορτοχέλι, στο Συνεδριακό Κέντρο AKS.
Ο Δήμος Ερμιονίδας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια εξαιρετικά επίκαιρη και ενδιαφέρουσα ημερίδα στην οποία συζητήθηκαν οι στρατηγικές  και οι άξονες δράσεις για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη των Δήμων του τόξου της Ανατολικής Πελοποννήσου και των Νησιών του Αργοσαρωνικού.
Από τις ομιλίες και τις εισηγήσεις έγινε σαφές ότι ο πρώτος βασικός άξονας δράσης είναι η υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών όπως, η αναβάθμιση των οδικών δικτύων, η μετατροπή  του  στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό, η δημιουργία αεροδρομίου στην Ερμιονίδα, η χωροθέτηση υδατοδρομίων για την λειτουργία και δρομολόγηση υδροπλάνων, η αναβάθμιση και επέκταση των λιμανιών, η κατασκευή τουριστικών καταφυγίων και μαρίνων.
Έπειτα έχουμε τον δεύτερο άξονα δράσης που είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος μέσω της παροχής πακέτων συνεδριακού, εκπαιδευτικού, θρησκευτικού, αθλητικού, γαστρονομικού, καταδυτικού και αγροτικού τουρισμού.
Τρίτος άξονας είναι η δημιουργία και η δυναμική προβολή μιας ενιαίας τουριστικής ταυτότητας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου και των Νησιών του Αργοσαρωνικού.
Έγινε σαφές πως για την προώθηση των παραπάνω δράσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία της Κεντρικής Εξουσίας με την Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δευτέρου βαθμού.
Τονίστηκε η ανάγκη η Πολιτεία να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να συμβάλει στην δημιουργία των αναγκαίων υποδομών και στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη ιδιωτικών επενδύσεων. Οι επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού καθώς και οι ιδιωτικές επενδύσεις θα πρέπει να ενισχύονται.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  Δημήτρης Σφυρής τόνισε τον βασικό στόχο της ημερίδας που ήταν η συνεργασία και η ενότητα των Δήμων του τόξου της Ανατολικής Πελοποννήσου και των Νησιών του Αργοσαρωνικού, προκειμένου από κοινού να προωθήσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο πρότεινε την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας των Δήμων της Ανατολικής Πελοποννήσου και των Νησιών του Αργοσαρωνικού, όπου μέσα από αυτό θα πετύχουν την μεταξύ τους άριστη σχέση και συνεργασία για την Τουριστική Προβολή και Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι Δήμοι των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου συνεργαζόμενοι μεταξύ τους θα εκμεταλλευτούν όλα τα πλεονεκτήματα των περιοχών τους σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο και σε συνεργασία με την Πολιτεία θα προωθήσουν από κοινού το τουριστικό προϊόν τους.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “πρέπει να προετοιμασθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προσκλήσεις του μέλλοντος μέσα από την συνεργασία και την καινοτομία ώστε να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη. Ας συνθέσουμε το πάζλ των γνώσεων, της εμπειρίας και των επί μέρους εφαρμοσμένων πρακτικών και ας προχωρήσουμε μαζί με την Περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση. Να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές μας δημιουργώντας την ταυτότητα του Ανατολικού Τόξου Πελοποννήσου και Αργοσαρωνικού δημιουργώντας το Σύμφωνο των Δημάρχων της περιοχής. Είναι ο μοναδικός τρόπος, επιδιώκοντας τη συμμετοχή μας σε νέα αναπτυξιακά εργαλεία και προγράμματα, όπου θα αναδείξουμε την φυσική και ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής μας μέσα από καινοτόμες δράσεις και εφαρμοσμένες λύσεις”. 
Η πρόταση του Δημάρχου Ερμιονίδας έτυχε ομόφωνης αποδοχής από τους παρισταμένους Δημάρχους και Αντιδημάρχους και συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί άμεσα.
Στην ημερίδα συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμούς, ομιλίες και εισηγήσεις ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Αδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σαρωνικού Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιπεριφρειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων Κώστας Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και υπεύθυνη τουρισμού Ντίνα Νικολάκου, οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Βασίλης Σιδέρης και Φάνης Στεφανόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου Τάσος Τζανής και Γιάννης Σαρρής, η Διευθύντρια χωροταξικού σχεδιασμού και υποδομών του Υπουργείου Τουρισμού Αναστασία Μαρκάτου, η Αντιδήμαρχος Κορίνθου Αθανασία Χρισταρά, ο Αντιδήμαρχος Μονεμβάσιας Κώστας Μαυρομιχάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας Νίκος Οικονόμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Πόρου Χαράλαμπος Τσούκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας και υπεύθυνος τομέα ανάπτυξης Απόστολος Λαδάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου Μανώλης Τριγκάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας Σταύρος Καλαμάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολάλης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Γιάννης Γεωργιδάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας Μιχάλης Τριγκάκης, ο Σύμβουλος Διοίκησης Ομίλου Dolphin Δημήτρης Νταλής, ο Καθηγητής Μαγειρικής και διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας και ο ειδικός σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Σωτήρης Βαρελάς.
Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον επαγγελματίες του τουρισμού, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, δημότες και επισκέπτες της περιοχής. Κοινή ομολογία όλων ήταν η άρτια διοργάνωση της ημερίδας για την οποία ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής απέσπασαν κολακευτικά σχόλια και πολλά συγχαρητήρια.
Ο Δήμος Ερμιονίδας ευχαριστεί για την συμμετοχή τους στην ημερίδα όλους τους ομιλητές, εισηγητές και συμμετέχοντες, τους χορηγούς και την οργανωτική επιτροπή και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την κοινή τουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Πελοποννήσου και των Νησιών του Αργοσαρωνικού, με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής".


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου