Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Ο Δήμος Ερμιονίδας με την υπ’ αριθμό 131/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε επίτιμο δημότη του Δήμου Ερμιονίδας τον φιλόλογο –λογοτέχνη κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Για την απόφασή του αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη τα παρακάτω:

Ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, φιλόλογος, επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, λογοτέχνης, κριτικός θεάτρου, μεταφραστής, δοκιμιογράφος, αρωγός του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στο τότε εξατάξιο Γυμνάσιο Κρανιδίου το σχολικό έτος 1967-68.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς δίδαξε και αρχαίο θέατρο και ανέβασε με τους μαθητές του τη θεατρική παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή. Ήταν η πρώτη φορά που στην επαρχία μας παίχτηκε αρχαία τραγωδία.

Επίσης κατά την τότε παραμονή του στο Κρανίδι έγραψε την ποιητική συλλογή του «Αμήχανον τέχνημα».

Τον Μάιο του 2014 τιμήθηκε από το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου για την πολυσχιδή προσωπικότητά του αλλά και για την σημαντική προσφορά του ως εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Κρανιδίου το σχολικό έτος 1967-68.

 Η επιστροφή του κ. Γεωργουσόπουλου στο Κρανίδι, 46 χρόνια μετά, στάθηκε η αιτία να συναντηθεί με τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας να εκτιμήσει θετικά την ποιότητα των παραστάσεων και την θεατρική κτηριακή υποδομή του. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και πρότεινε τη δημιουργία ετήσιου φεστιβάλ θεάτρου στο Δήμο μας με την επωνυμία «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

Επομένως ο κ. Γεωργουσόπουλος κατέστη εμπνευστής του φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 και θα συνεχίζεται κατ’ έτος υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του.

Επίσης, είναι ο εμπνευστής του θεσμού «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα». Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων καλούνται άνθρωποι της επιστήμης και των τεχνών, οι οποίοι πραγματοποιούν δωρεάν διαλέξεις στο Δήμο μας εν είδει Ανοικτού Πανεπιστημίου.  

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκτιμώντας την όλη πνευματική προσωπικότητα του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου και την σημαντική προσφορά και συμβολή του σε θέματα παιδείας και πολιτισμού στο Δήμο μας τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη του Δήμου Ερμιονίδας.

Τελετή ανακήρυξης επίτιμου δημότη.
Η τελετή ανακήρυξης του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο σε επίτιμο δημότη του Δήμου Ερμιονίδας θα γίνει την Παρασκευή 21-8-2015 και ώρα 21:00 στον Πολυχώρο ARTiki κατά την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου