Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ «ΛΑΜΠΑΓΙΑΝΝΑ»

Η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Πανεπιστήμιο της Γενεύης ερευνούν σημαντικό βυθισμένο οικισμό της Πρωτοελλαδικής περιόδου, δηλαδή της 3ης χιλιετίας π.Χ. στην παραλία «Λαμπαγιαννά».

Οι αρχαιολόγοι κα. Δέσποινα Κουτσούμπα της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων και ο κ. Julien Beck του Πανεπιστημίου της Γενεύης θα ξεναγήσουν μαθητές και ενήλικες σ’ αυτόν τον υποθαλάσσιο οικισμό στις 16 και 17 Αυγούστου 2015.

Η ξενάγηση γίνεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του Θερινού Σχολείου Τοπικής Ιστορίας με τη συνεργασία της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, του Πανεπιστημίου της Γενεύης, του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φράγχθι» υπό τη αιγίδα του Δήμου Ερμιονίδας.

Στις 16 Αυγούστου η ξενάγηση θα αφορά μαθητές, οι οποίοι θα συνοδεύονται από τους γονείς τους ενώ στις 17 Αυγούστου, ενήλικες. Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μάσκα και βατραχοπέδιλα, για να παρακολουθήσουν αυτή την πρωτότυπη ξενάγηση, που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Η ξενάγηση θα γίνει στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις παρακάτω αναφερόμενες κυρίες μέχρι τις 15-8-2015:
·         Μαναριώτη Μαρία, τηλ. 6979094109, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας
·         Τούσσα Μαίρη, τηλ. 6980436917, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας

·         Λιώση Μαρία, τηλ. 6984715928, Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φράγχθι».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου