Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Τσιρώνη

Το Δήμο Ερμιονίδας επισκέφθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Δημήτρη Κοδέλα και το στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της ∆ιαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραµµάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Βασίλη Λιόγκα.
Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή και επισκέφθηκαν την χωματερή στον Σταυρό Διδύμων, τα χύδην απορρίμματα που δημιούργησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στον Κάμπο Κρανιδίου και το Δημαρχείο Ερμιονίδας, παρουσία των Αντιδημάρχων Ερμιονίδας, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και τοπικών φορέων της Ερμιονίδας.
Συζητήθηκαν το πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων με προ-διαλογή στη πηγή και κομποστοποίηση το οποίο εφαρμόζει ο Δήμος Ερμιονίδας και οι τρόποι αποκατάστασης των χωματερών στον Σταυρό Διδύμων και στον Κάμπο Κρανιδίου.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας παρουσίασε το πρόγραμμα διαχείρισης των χύδην απορριμμάτων στον Κάμπο Κρανιδίου και τις σχετικές μελέτες, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης,  που έχουν εκπονηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Έθεσε στην συνέχεια θέματα όπως η δυνατότητα χωροθέτησης Χ.Υ.Τ.Υ. μέσω διαδημοτικής συνεργασίας, το θέμα των προστίμων για τις χωματερές, το ζήτημα της επεξεργασίας της λυματολάσπης του βιολογικού, το ζήτημα της επίλυσης της ύδρευσης της Ερμιονίδας μέσω της αφαλάτωσης, τη δημιουργία περιφερειακού δρόμου στο Πορτοχέλι μέσα από το κτήμα της ΔΕΠΟΣ και την αξιοποίηση της λιμνοθάλασσας της Βερβερόντας ως προπονητικό κέντρο θαλασσίων αθλημάτων.
 
Ο κ. Κοδέλας έθεσε το πρόβλημα της αποκατάστασης των χωματερών και το ζήτημα της ύδρευσης της Ερμιονίδας.
Ο κ. Υπουργός έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο Ερμιονίδας για το  πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων με προ-διαλογή στη πηγή και κομποστοποίηση το οποίο εφαρμόζει καθώς και για το πρόγραμμα διαχείρισης των χύδην απορριμμάτων στον Κάμπο Κρανιδίου που έχει εκπονηθεί.
Τόνισε ότι βρίσκονται ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση με τον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης όσον αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων και υποσχέθηκε πως θα παράσχει στον Δήμο Ερμιονίδας κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του προγράμματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Δεσμεύτηκε επίσης να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στα θέματα τα οποία του ετέθησαν και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί ξανά το Δήμο Ερμιονίδας.   

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου