Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Διεθνής Αγώνας Τζετ Σκι στο Πορτοχέλι

Η δεύτερη ειδική διαδρομή του διεθνούς αγώνα Τζετ Σκι “Ακρόπολις Jet Raid Greece 2015”  διεξήχθη την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στο Πορτοχέλι.
Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (Hellenic Jet Sports Boating Association) σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Jet Raid (www.jetraid.net)  διοργανώνει τον διεθνή αγώνα JET SKI, τύπου ανοιχτής θαλάσσης (Offshore/Endurance) για πέμπτη συνεχόμενη φορά στην Ελλάδα και στην ιστορία του θεσμού αυτού του αγώνα στην Ευρώπη.  Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τον Δήμο Ερμιονίδας η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης που έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει μεγάλη διάσταση στον Ελληνικό ναυταθλητισμό.
Να σημειωθεί ότι είναι μια διοργάνωση ιδιαίτερα διαφημισμένη στον Ελληνικό χώρο όσο και στην παγκόσμια σκηνή του ναυταθλητισμού. 
Είναι ίσως ο μόνος διεθνής αγώνας των personal watercraft που έχει τόσο μεγάλη προβολή όπως για παράδειγμα στα τηλεοπτικά μέσα RTBR, RTL, TVI, TELLE.
Στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες, τα σκάφη και φυσικά τους διοργανωτές. Μια περιπέτεια που δεν εξελίσσεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την ακτή όπως οι συνηθισμένοι αγώνες close course (κλειστής πίστας) καθώς πραγματοποιείται στην ανοιχτή θάλασσα. Μέσα από τις κουραστικές διαδρομές οι αναβάτες και τα πληρώματα γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα μαγευτικά τοπία και τις κρυμμένες ομορφιές της χώρας και παίρνουν την καλύτερη γεύση από την ελληνική φιλοξενία.
Ο αγώνας πραγματοποιείται από 8 έως 13/6/015 με βάση την Γλυφάδα Αττικής και ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 1.340χλμ. στον Σαρωνικό (Πόρος, Αίγινα, Αγκίστρι, Πορτοχέλι), στον Ευβοϊκό (Χαλκίδα) και στις Κυκλάδες (Κέα, Μύκονος και Μήλος).
Η διεξαγωγή του χθεσινού αγώνα στο Πορτοχέλι είχε την οργανωτική στήριξη του Δήμου Ερμιονίδας και τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Μανώλης Τριγκάκης και ο Τοπικός Σύμβουλος Πορτοχελίου κ. Γιάννης Παπαστεργίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου