Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Η αρνητική ψήφος των κ.κ. Γεωργόπουλου Ιωάννη, Μπαλαμπάνη Χρήστου, Γκαμίλη – Σιάνας Ελένης, Λάμπρου Αναστάσιου, Τόκα Αναστάσιου και Λυμπερόπουλου Κωνσταντίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαΐου 2015, που αφορούσε την πρόσκληση εταιρείας στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, σημαίνει ότι ήθελαν τα σκουπίδια στους δρόμους και θα τους ακολουθεί για πάντα.

Συγκεκριμένα, στις 6 Φεβρουαρίου 2015 ο Δήμος Ερμιονίδας προχώρησε στη διακήρυξη Ηλεκτρονικού Δημόσιου Διεθνή Ανοικτού Διαγωνισμού για την “ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟ-ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ”  με προϋπολογισμό: 424.487,76 ευρώ με ΦΠΑ.

Με την υπ΄αριθμ. 22/2015 της 31-3-2015 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος  εφόσον δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Με την ίδια απόφαση επιλέγη ως συνέχεια της διαδικασίας, η προσφυγή στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης βάσει του άρθρου 25.1.α του Π.Δ.60, ύστερα από Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας και αφού προηγουμένως έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.).

Με το υπ’ αριθμ. 3759/6-4-2015 έγγραφο υποβλήθηκε  αίτημα  περί παροχής σύμφωνης γνώμης για την προσφυγή στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης και  κατατέθηκαν στην Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. τα υποχρεωτικά στοιχεία ενός τέτοιου αιτήματος, τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις αποφάσεις που έχει πάρει και όλες τις ενέργειες, συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει η Νέα Δημοτική Αρχή σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας
Με την υπ’ αριθμ. 85/2015 Απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) παρέχεται η σύμφωνη γνώμη της Αρχής επί του αιτήματος του Δήμου Ερμιονίδας και εγκρίνεται η προσφυγή στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη προκήρυξη, για την ανάδειξη αναδόχου για την υλοποίηση της υπηρεσίας: «ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟ-ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» συνολικού 424.487,76€  με ΦΠΑ.
Κατά την διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα προσκληθούν να συμμετάσχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που να νομιμοποιούνται είτε αυτοτελώς είτε μέσω συμβάσεων να υλοποιούν το προβλεπόμενο από την αρχική διακήρυξη σύνολο των εργασιών.
Αδιαμφισβήτητα η παραπάνω έγκριση της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. αποτελεί για την Νέα Δημοτική Αρχή την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ σε ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα στον τομέα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Ερμιονίδας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαΐου 2015 ήρθε το θέμα της πρόσκλησης αναδόχου στην διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να προσκληθεί η εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «ECOSPOT ERMIONIDAS P.C.», διότι νομιμοποιείται με βάση την διακήρυξη να εκτελεί το προβλεπόμενο σύνολο των εργασιών.
Την απόφαση υπερψήφισαν όλοι (δεκαέξι) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μειοψηφίας προερχόμενος από την ΝΕΔΥΠΕΡ κ. Πουλής Γεώργιος και όλοι οι παρευρισκόμενοι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων (απουσίαζαν μόνο οι κ.κ. Σπανός Κωνσταντίνος και Σαραντόπουλος Πέτρος).
Μάλιστα στο ερώτημα του Αντιδημάρχου κ. Αντωνόπουλου Ιωάννη εάν “έχει κάποιος από το Δημοτικό Συμβούλιο να προτείνει ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο που να νομιμοποιείται είτε αυτοτελώς είτε μέσω συμβάσεων να υλοποιεί το προβλεπόμενο από την αρχική διακήρυξη σύνολο των εργασιών, να σπεύσει να το δηλώσει ώστε αυτό να προσκληθεί”, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Άρα:
1. Προσκλήθηκε μόνο η εταιρεία «ECOSPOT ERMIONIDAS P.C.», διότι είναι η μόνη που μπορεί να εκτελέσει τις εργασίες που προβλέπει η διακήρυξη.
2.   Η όλη διαδικασία είναι απόλυτα Νόμιμη, εφόσον τυγχάνει την έγκριση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.)
3. Οι τιμές που έχει πετύχει ο Δήμος Ερμιονίδας στην διαχείριση των απορριμμάτων είναι κατά κοινή ομολογία οι χαμηλότερες σήμερα στην Ελλάδα.
4. Εάν δεν ψηφιζόταν η πρόσκληση της εταιρείας «ECOSPOT ERMIONIDAS P.C.» στην διαπραγμάτευση, θα επιστρέφαμε πολύ σύντομα στις απαράδεκτες εικόνες του προηγούμενου Καλοκαιριού με τα σκουπίδια βουνά στους δρόμους, με μικρές και μεγάλες χωματερές διάσπαρτες παντού και τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία τεράστιο.

Είναι φανερό λοιπόν ότι οι παρατάξεις της μειοψηφίας επιθυμούν την επιστροφή στο ζοφερό παρελθόν αυτών των φωτογραφιών:

Η Δημοτική Αρχή όμως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, υποσχόμενη παράλληλα στους Δημότες της Ερμιονίδας ότι θα συνεχίσει τον καθημερινό αγώνα για μια Ερμιονίδα πεντακάθαρη όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου