Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων στα Σχολεία ξεκίνησε ο Δήμος Ερμιονίδας

Την εφαρμογή Προγράμματος Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων στις Σχολικές Μονάδες ξεκίνησε ο Δήμος Ερμιονίδας. Την Πέμπτη 7/5/2015 διανεμήθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της Ερμιονίδας οι Κάδοι Συλλογής Τηγανέλαιου και τα ενημερωτικά φυλλάδια από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική.
Οι μαθητές μπορούν να συλλέγουν τα τηγανέλαια από το σπίτι τους σε πλαστικά μπουκάλια και να τα πηγαίνουν στο Σχολείο τους. Όταν γεμίσει ο Κάδος Συλλογής Τηγανέλαιου, η Σχολική Μονάδα καλεί την εταιρεία ανακύκλωσης η οποία παίρνει τον γεμάτο κάδο και στην θέση του φέρνει έναν άδειο.
Το Σχολείο για κάθε κάδο που γεμίζει παίρνει από την εταιρεία απορρυπαντικά ή γραφική ύλη αντίστοιχης αξίας με το τηγανέλαιο που έχει συλλέξει.
Έτσι από την μια ανακυκλώνεται το λάδι για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον και από την άλλη τα έσοδα βοηθούν στην λειτουργία και την καθημερινότητα του σχολείου.

Να σημειωθεί πως με την νέα σχολική χρονιά το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Ερμιονίδας από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου