Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Στο παλμό της αποκριάς όλη η Ερμιονίδα !!!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ερμιονίδας οι οποίες έγιναν υπό την αιγίδα του Δήμου, του  Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Παιδείας, των Τοπικών Κοινοτήτων και των κατά τόπους καρναβαλικών επιτροπών και φορέων. 
Η εθελοντική ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Ερμιονίδας γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη στην Κάτω Πλατεία Κρανιδίου στην ταβέρνα ουζερί "Το Στέκι", σε μια ξεχωριστή αποκριάτικη  βραδιά με χαρά, κέφι και αναβίωση αποκριάτικων τραγουδιών.

Την Κυριακή 15.02.2015 στην Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας πραγματοποιήθηκε παρέλαση μασκαράδων όπου μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν με αποκριάτικα τραγούδια και χόρεψαν το γαϊτανάκι .  

Το μεσημέρι της Κυριακής στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου αναβίωσε το αποκριάτικο έθιμο «Λύριζα». Ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι όπως γινόταν παλιά στην Κάτω Πλατεία  Κρανιδίου με πολύ κέφι, χορό, κρασί αλλά και υπέροχες λιχουδιές που προσφέρθηκαν σε όλους. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Δήμου Ερμιονίδος η οποία ξεκίνησε το γλέντι και ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους.

Το Σάββατο 21.02.2015 στην Τοπική Κοινότητα Διδύμων μικροί και μεγάλοι ντυμένοι μασκαράδες παρέλασαν και γιόρτασαν τις απόκριες με πολύ χορό κέφι και παιχνίδια ( γαϊτανάκι, κρυμμένο θησαυρό κ.α. )              

Το απόγευμα του Σαββάτου 21.02.2015, η  Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου  μαζί με το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Energy Art» διοργάνωσαν μια εκδήλωση για τα παιδιά με ζωγραφική, αποκριάτικες κατασκευές, face painting κ.α. Ακολούθησε η καρναβαλική λαμπαδηδρομία όπου μικροί και μεγάλοι μασκαράδες κρατώντας δάδες και τύμπανα πλημμύρισαν τους δρόμους του Πορτοχελίου χορεύοντας και τραγουδώντας.


Το πρωί της Κυριακής 22.02.2015 η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης διοργάνωσε στην πλατεία του Πεύκου  αποκριάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική  και παρά τις μη ευνοϊκές συνθήκες στήθηκε το γλέντι με πολύ χορό. Τους μικρούς μας φίλους περίμεναν πολλές εκπλήξεις, λιχουδιές και αποκριάτικα παιχνίδια.  
 


Το κλείσιμο των αποκριάτικων εκδηλώσεων έγινε την Κυριακή το μεσημέρι με το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι «Ανακυκλωμένα Μασκαρέματα». Η Παράδοση του Καρναβαλιού που συνεχίστηκε για 26η χρονιά προσέλκυσε εκατοντάδες ντόπιους αλλά και επισκέπτες. Όλα ξεκίνησαν στις 3.30μμ στον κεντρικό δρόμο του Πορτοχελίου όπου άρματα και ομάδες καρναβαλιστών έκαναν την εμφάνιση τους   με πολύ χορό κέφι και ξεσήκωσαν τους θεατές ακόμη και κάτω από την βροχή. Το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι, πέραν της εορταστικής ατμόσφαιρας προσπάθησε να περάσει και το μήνυμα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω του συστήματος των τριών κάδων και να δείξει ότι η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής, πολιτισμού αλλά και «καρναβαλική τέχνη». 


Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές, τις εθελοντικές ομάδες, τους συλλόγους, τους  φορείς, τα σχολεία, τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές καθώς και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο στην προετοιμασία και ολοκλήρωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας που στηρίζουν κάθε προσπάθεια μας.    


                                                                       Η Αντιδήμαρχος
                                                             
                                                              Φωστίνη Πουλή Καλλιόπη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου