Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

O ΗΛΙΑΣ ΒΕΛΟΥΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!

Mε αίτημά τους, οι Διευθυντές των Σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας, ζήτησαν την σύγκληση της α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, προεδρεύοντος του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ηλία Βελούδη.
Αιτία της σύγκλησης ήταν η μη χρηματοδότηση των Σχολείων, μολονότι ο Δήμος Ερμιονίδας, έχει λάβει την 3η και 4η δόση της τακτικής επιχορήγησης του 2013, καθώς επίσης την 1η  και την 2η δόση του 2014, συνολικού ύψους 64.532,00€.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να μένουν έκθετα τα Σχολεία τόσο στις λειτουργικές δαπάνες όσο και στις υποχρεώσεις τους και οι Διευθυντές που είναι υπεύθυνοι να μην μπορούν να εξοφλήσουν τους προμηθευτές μιας και για ολόκληρο τον χρόνο το μοναδικό ποσό που τους χορηγήθηκε, ήταν 600 ευρώ (το οποίο αφορά ένα τμήμα της 1ης δόσης του 2014)!!!
Κατά συνέπεια, εκτός από την αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών δαπανών, δεν μπορούν να καταρτίσουν τους απολογισμούς του 2013, κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει.
Ο Πρόεδρος της Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ Σχολικής Επιτροπής, κ. Ηλίας Βελούδης συνεχίζει τα διαχειρίζεται τα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής όπως αυτός θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν!!!!
Στις επίμονες ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας, (τη δημοτική σύμβουλο Ερμιονίδας και μέλος της σχολικής επιτροπής, κυρία Φωστίνη – Πουλή Κέλλυ και την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ερμιονίδας κυρία Σκλαβούνου – Λαμπάτου Θεοδότη), δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση:
·  Κανείς δεν γνωρίζει ποιές από τις οφειλές των σχολείων έχουν πληρωθεί έως σήμερα.
· Πλήρωσε κάποιους προμηθευτές αυθαίρετα και επιλεκτικά χωρίς αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται από τον νόμο.
·  Δεν έδωσε καμία εξήγηση για το που ακριβώς έχουν διατεθεί τα ποσά
    της 3ης και της 4ης δόσης της τακτικής κρατικής επιχορήγησης του έτους 2013.
· Δεν έχει φέρει μέχρι σήμερα τον Απολογισμό των Σχολικών Μονάδων του έτους 2013 για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αντί να δώσει εξηγήσεις για τα παραπάνω και μπροστά στις διαμαρτυρίες των Διευθυντών των Σχολείων, πρότεινε να μοιράσει αυτή τη φορά από 500€ σε κάθε σχολική μονάδα, κάτι το οποίο δεν έγινε από κανέναν αποδεκτό!!!
Έτσι ο κ. Βελούδης αποχώρησε βιαστικά, αφήνοντας τους πάντες άναυδους με την συμπεριφορά του.
Επειδή όμως το πρόβλημα παραμένει, τον καλούμε άμεσα να μοιράσει (με αποφάσεις κατανομής επιχορηγήσεων) στα Σχολεία της Ερμιονίδας, όλα τα ποσά από τον Μάιο του 2013 έως και σήμερα και να φέρει στο επόμενο (και τελευταίο πριν τις δημοτικές εκλογές) Δημοτικό Συμβούλιο τον Απολογισμό των Σχολικών Μονάδων του έτους 2013 για έγκριση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας, επανειλημμένως στο παρελθόν είχε θέσει το θέμα της χρηματοδότησης των σχολείων, αντιμετωπίζοντας την πλήρη αδιαφορία του κ. Ηλία Βελούδη.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου