Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Γιατί κ. Ηλία Βελούδη έχετε αφήσει τα Δημοτικά Σχολεία της Ερμιονίδας χωρίς χρήματα;

Επανερχόμαστε στο μείζον πρόβλημα της χρηματοδότησης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ερμιονίδας και ερωτούμε τον  Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ερμιονίδας κ. Βελούδη Ηλία, για ποιόν λόγο έχει αφήσει τις Σχολικές Μονάδες χωρίς χρηματοδότηση από τον Μάιο του 2013; Είχαμε θέσει το θέμα με Δελτίο Τύπου στις 4 Φεβρουαρίου 2014, αλλά δεν πήραμε καμία απολύτως απάντηση, ούτε το πρόβλημα επιλύθηκε αλλά αντιθέτως πήρε εκρηκτικές διαστάσεις αφού οι Διευθυντές των Σχολείων δεν έχουν πλέον χρήματα να πληρώσουν τις οφειλές  στους προμηθευτές τους και να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες των Σχολικών Μονάδων.
Τον Μάιο του 2013 κατανεμήθηκε στα σχολεία από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ερμιονίδας, η 2η δόση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης του έτους 2013. Από τότε χρήματα δεν έχουν πάρει τα σχολεία. Όπως όμως βλέπουμε στην Διαύγεια, ο Δήμος Ερμιονίδας έχει αποδεχτεί και έχει εισπράξει την 3η και την 4η δόση του 2013 καθώς και την 1η δόση του 2014 της τακτικής κρατικής επιχορήγησης.
Ενώ λοιπόν τα χρήματα υπάρχουν εδώ και καιρό στην τράπεζα στον λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ερμιονίδας, ο κ. Βελούδης δεν τα μοιράζει στα σχολεία, όπως οφείλει να κάνει. Πιστεύουμε πως η ενέργειά του αυτή δεν είναι απλώς θέμα ανικανότητας και αδιαφορίας, αλλά υποκρύπτει ύποπτα κίνητρα, αφού συνεχίζει ο ίδιος να πληρώνει αυθαίρετα και επιλεκτικά τους προμηθευτές που επιθυμεί.
Καλούμε λοιπόν τον κ. Βελούδη άμεσα να μοιράσει τα χρήματα στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ερμιονίδας και να φέρει τον Απολογισμό των Σχολικών Μονάδων του έτους 2013 για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου