Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΦΥΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2007-2010 ΣΤΗΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑ

Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας συνεχίζει την παρουσίαση του τεράστιου έργου που έκανε ο Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου την τετραετία 2007-2010, με την έκτη θεματική ενότητα, η οποία αφορά την Οδοποϊα.

Το έργο στον τομέα αυτό είναι κατά γενική ομολογία κάτι το ανεπανάληπτο και βέβαια είναι πολύ δύσκολο να χωρέσει σε μια παρουσίαση.
Πέρα από την κοινή διαπίστωση όλων των δημοτών του Δήμου Κρανιδίου, πως την τετραετία 2007-2010 η αποκατάσταση των ζημιών στα οδοστρώματα ήταν άμεση, έχουμε επιπλέον ένα  πλήθος έργων από ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις με σταμπωτά, σφραγιστικές, 3Α, κατασκευή γεφυριών και κόμβων, με ένα κόστος που συνολικά ξεπερνάει τα 4.000.000,00€.
Συγκεκριμένα έχουμε τα εξής συγκεντρωτικά στοιχεία:
·        20 km ασφαλτοστρώσεις μέσα στις πόλεις.

·        30 km ασφαλτοστρώσεις εκτός πόλεων.
·        5 km τσιμεντοστρώσεις εντός και εκτός πόλεων.
·        2 km πλακοστρώσεις οδών με σταμπωτά μέσα στο Κρανίδι 
     και στους Φούρνους.
·        60 km αγροτική οδοποιία (σφραγιστικές και 3Α). 
·        Κατασκευή 11 γεφυριών.
·        Κατασκευή Κόμβου Εισόδου Κρανιδίου.

1). Για τις ασφαλτοστρώσεις μέσα στις πόλεις, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ασφαλτοστρώθηκαν κεντρικοί δρόμοι μέσα στο Κρανίδι, στα Δίδυμα και στους Φούρνους, ενώ στην Κοιλάδα ασφαλτοστρώθηκαν ο Κάτω Δρόμος (παραλιακός), ο Επάνω Δρόμος, τα περισσότερα κάθετα στενά και δρόμοι στον λόφο του χωριού.

Δρόμος από Είσοδο Κρανιδίου – Άγιο Παντελεήμωνα Μπαρδούνια – κάτω φανάρι Κρανιδίου:



Δίδυμα ασφαλτόστρωση δρόμου προς Λουκαϊτι:


Φούρνοι, ασφαλτόστρωση δρόμου εμπρός οικίας Δημαράκη:

Κοιλάδα, ασφαλτόστρωση δρόμου στον λόφο του Μύλου:


2). Ασφαλτοστρώσεις εκτός πόλεων έχουμε σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Κρανιδίου με μεγάλη έμφαση στην ασφαλτόστρωση παραλιών προκειμένου να μείνουν για πάντα ανοιχτές. Μεγάλη είναι η ευαισθησία που είχε επιδείξει ως Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Σφυρής στο θέμα των ανοιχτών παραλίων. Ο Δήμος Κρανιδίου διαθέτει δεκάδες παραλίες υπέροχου φυσικού κάλλους οι οποίες αποτελούν τον κυριότερο λόγο της τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης της Ερμιονίδας γενικότερα. Οι χιλιάδες παραθεριστικές κατοικίες που έχουν χτιστεί στην Ερμιονίδα, καθώς επίσης και τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής οφείλουν την ύπαρξή τους κυρίως σε αυτές τις υπέροχες παραλίες. Η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής στηρίχθηκε στις φυσικές ομορφιές της. Το πρόβλημα λοιπόν που δημιουργήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια και εντάθηκε στην πορεία, είναι ότι ορισμένοι ιδιώτες αγοράζοντας παραθαλάσσιες εκτάσεις περιέφραζαν και έκλειναν τις παραλίες. Έτσι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σήμερα να μην κλείσει καμία άλλη παραλία της Ερμιονίδας. Και εδώ η αντίδραση του κ. Σφυρή ήταν για άλλη μια φορά άμεση. Αποφάσισε να ασφαλτοστρώσει δρόμους που οδηγούν στις παραλίες, με το σκεπτικό ότι ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος δεν κλείνει ποτέ.
Η αρχή έγινε με την παραλία Τσιγκιλιέρη στην Κορακιά (φώτο), την μοναδική παραλία που έχει απομείνει ανοιχτή στην πανέμορφη Κορακιά, όπου έπεσε ασφαλτοτάπητας 1.100 μέτρων. Ακολούθησαν οι παραλίες Ξηρογιαννόπουλου και Ταγάρα (φώτο) στην περιοχή Κουνούπι, με ασφαλτόστρωση 300 και 100 μέτρων αντίστοιχα. Μετά ακολούθησαν η παραλία Δορουφίου με ασφαλτόστρωση 60 μέτρων και ο δρόμος Μπούκουρη που οδηγεί στην παραλία της Πετροθάλλασας με ασφαλτόστρωση 150 μέτρων. Στην συνέχεια είχαμε ασφαλτόστρωση 100 μέτρων του δρόμου προς βίλα Αναστασία και 300 μέτρων του δρόμου προς οικία Τουρλίδη. Οι δύο αυτοί δρόμοι οδηγούν στην παραλία Φλάμπουρο. Έπειτα ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος από Ξυλουργείο Σαλιαγκόπουλου προς παραλία Λαμπαγενά (φώτο) μήκους 1.500 μέτρων και ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία του Ξενοδοχείου Γαλαξίας μήκους 300 μέτρων. Τέλος είχαμε ασφαλτοστρώσεις 100 μέτρων στον δρόμο που οδηγεί στη παραλία της Παναγίτσας στην Βερβερόντα, 700 μέτρων στον δρόμο που οδηγεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Βερβερόντα και 250 μέτρων στον δρόμο της παραλίας του οικισμού Πανόραμα στην περιοχή του Ξενοδοχείου Απόλλων. Συνολικά λοιπόν ασφαλτοστρώθηκαν δώδεκα δρόμοι που οδηγούν σε δώδεκα πανέμορφες παραλίες, οι οποίες πλέον κατοχυρώθηκαν και είναι σίγουρο πως θα παραμείνουν για πάντα ανοιχτές.

Παραλία Τσιγκιλιέρη Κορακιά:


Παραλία Ταγάρα Κουνούπι:


Φούρνοι, Παραλία Λαμπαγενά:


Κρανίδι ασφαλτόστρωση περιφερειακού δρόμου από Άγιο Ματθαίο έως Γήπεδα 5x5:



Κρανίδι ασφαλτόστρωση δρόμου προς Πικροδάφνη:


Κρανίδι, ασφαλτόστρωση δρόμου Βιολογικού:


Κρανίδι, ασφαλτόστρωση δρόμου από Γκούρι Βιτόριζα έως διασταύρωση Αγίας Παρασκευής:


Κρανίδι, ασφαλτόστρωση δρόμου από Πηγάδι Μιλίντρας προς Κάμπο Κρανιδίου:


Κρανίδι, ασφαλτόστρωση δρόμου από πηγάδι Πουσιρί έως Πηγάδι Λάκκες:


Κοιλάδα, ασφαλτόστρωση δρόμου Κοιλάδας – Δορουφίου:

Κρανίδι, ασφαλτόστρωση και διαπλάτυνση δρόμου Κρανιδίου – Δορουφίου:


Φούρνοι, δρόμος Μποσκαριάς:


3). Τσιμεντοστρώσεις έχουμε μέσα στο Κρανίδι, στην Κοιλάδα, στα Δίδυμα και στο Λουκαϊτι, αλλά και εκτός πόλεων όπως στον δρόμο από Πέταλο Πελεής έως Ράδο (1km τσιμεντόστρωση), στην περιοχή Λουτρό Κρανιδίου (200 μέτρα τσιμεντόστρωση), καθώς επίσης τσιμεντόστρωση αρκετών χωματόδρομων στις περιοχές Διδύμων και Λουκαϊτίου.

Κρανίδι, τσιμεντόστρωση δρόμου Μοναστηριού Αγίας Άννης:


Κοιλάδα, τσιμεντόστρωση δρόμου στον λόφο του Μύλου:


Λουκαϊτι, τσιμεντόστρωση δρόμου μέσα στο χωριό:


Λουκαϊτι, τσιμεντόστρωση αγροτικού δρόμου:


4). Στην αγροτική οδοποιία έχουμε την επίστρωση με σφραγιστική ή με 3Α των περισσότερων δρόμων του Δήμου Κρανιδίου, από το Ράδο, την Πελεή, τα Δίδυμα και το Λουακαϊτι, έως την Κορακιά, την Βερβερόντα και την Πετροθάλασσα. Ενδεικτικά αναφέρουμε στην περιοχή Κρανιδίου τον δρόμο του Λουτρού με σφραγιστική 1.200 μέτρων και τον δρόμο Πελεής έως Μονή Αυγού όπου έγινε διαμόρφωση και επίστρωση με 3Α.

Αγροτικός δρόμος στον Κάμπο Διδύμων:

Αγροτικός δρόμος προς παραλία Φλάμπουρα:



5). Έχουμε πλακοστρώσεις δρόμων με σταμπωτά στο παραδοσιακό κάτω Κρανίδι, στο δρόμο από άγαλμα Μητέρας έως νεκροταφείο Κρανιδίου και στους Φούρνους συνολικού μήκους 2km.


Πλακόστρωση με σταμπωτά στο κάτω Κρανίδι:


Πλακόστρωση με σταμπωτά στο άγαλμα της Μητέρας στο Κρανίδι:


Πλακόστρωση με σταμπωτά στο δρόμο προς νεκροταφείο Κρανιδίου:


Πλακόστρωση με σταμπωτά δρόμων στους Φούρνους:



6). Κατασκευάσθηκαν από την αρχή ή επισκευάσθηκαν 11 Γεφύρια στον Δήμο Κρανιδίου συνολικού κόστους 60.000,00€.

Κατασκευή Γεφυριού στον Κάμπο Διδύμων:


Κατασκευή Γεφυριού στην περιοχή Προ στο Λουκαϊτι:


7). Κατασκευάσθηκε ο Κόμβος Εισόδου Κρανιδίου

Κόμβος Εισόδου Κρανιδίου:



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου