Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΦΥΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2007-2010 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας συνεχίζει την παρουσίαση του τεράστιου έργου που έκανε ο Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου την τετραετία 2007-2010, με την δεύτερη θεματική ενότητα, η οποία αφορά τον Τουρισμό και έχει ονομαστεί:
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ο κύριος Δ. Σφυρής από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ως Δήμαρχος Κρανιδίου, έχοντας πλήρη επίγνωση πως ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Ερμιονίδας, ανέλαβε άμεσες και σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της πανέμορφης περιοχής μας.
 ·   Έτσι λοιπόν, τον Ιανουάριο του 2007 συστάθηκε η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Κρανιδίου, η οποία μέσα σε 3 μήνες δημιούργησε το 1ο διαφημιστικό φυλλάδιο για την προβολή του τόπου μας, δίνοντας έμφαση στις φυσικές ομορφιές, στους αρχαιολογικούς θησαυρούς (Σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα, Αρχαία Πόλη Αλιέων στο Πορτοχέλι, Μυκηναϊκή Ακρόπολη στους Φούρνους, Μοναστήρι Αυγού στα Δίδυμα κ.λ.π.) και στα τοπικά προϊόντα της Ελιάς και του Αμπελιού.


Αεροφωτογραφία του Σπηλαίου Φράγχθι (από το διαφημιστικό φυλλάδιο):
·      Ο Δήμος Κρανιδίου συμμετέχει στην Τουριστική Έκθεση “Πανόραμα”, που γίνεται τον Μάιο του 2007 στην Αθήνα, με δικό του περίπτερο εμπλουτισμένο με διαφημιστικά φυλλάδια τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, καθώς επίσης και με τοπικά προϊόντα, όπως λάδι, κρασί, μέλι κ.λ.π.

·    Ο Δήμος Κρανιδίου συμμετέχει στην Τουριστική Έκθεση “Φιλοξένια”, που γίνεται τον Νοέμβριο του 2007 στην Θεσσαλονίκη με δικό του περίπτερο.

·    Συμμετοχή του Δήμου Κρανιδίου για πρώτη φορά, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITB, που γίνεται στο Βερολίνο τον Μάρτιο του 2008 με δικό του περίπτερο.

·     Ο Δήμος Κρανιδίου συμμετέχει στην Τουριστική Έκθεση “Πανόραμα”, που γίνεται τον Μάιο του 2008 στην Αθήνα, με δικό του περίπτερο.

·  Το Καλοκαίρι του 2008 δημιουργείται το 2ο διαφημιστικό φυλλάδιο , εμπλουτισμένο με νέες αεροφωτογραφίες με τις ομορφιές του τόπου μας. Ταυτόχρονα δημιουργείται δύο διαφημιστικά DVD με δεκάλεπτα βίντεο προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Κρανιδίου και της Ερμιονίδας γενικότερα.

Αεροφωτογραφία του Πορτοχελίου (από το διαφημιστικό φυλλάδιο):
·    Ο Δήμος Κρανιδίου συμμετέχει στην Τουριστική Έκθεση “Φιλοξένια”, που γίνεται τον Νοέμβριο του 2008 στην Θεσσαλονίκη με δικό του περίπτερο, ενταγμένο στις εγκαταστάσεις της Νομαρχίας Αργολίδας (εκτός των διαφημιστικών φυλλαδίων προωθούνται και μοιράζονται για πρώτη φορά και τα διαφημιστικά DVD).

Από την Τουριστική Έκθεση “Φιλοξένια”, με τον τότε Νομάρχη Αργολίδας κ. Σωτηρόπουλο (Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2008):

·    Παρουσία του Δήμου Κρανιδίου για πρώτη φορά, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “WTM, που γίνεται στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2008, με συμμετοχή στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την Διεθνή Τουριστική Έκθεση “WTM” (Λονδίνο, Νοέμβριος 2008):
·      Συμμετοχή του Δήμου Κρανιδίου για δεύτερη φορά, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITB, που γίνεται στο Βερολίνο τον Μάρτιο του 2009 με δικό του περίπτερο.

·  Ο Δήμος Κρανιδίου συμμετέχει για πρώτη φορά στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “Tourist And Property, που γίνεται στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2009, με δικό του περίπτερο.

·    Ο Δήμος Κρανιδίου συμμετέχει στην Τουριστική Έκθεση “Πανόραμα”, που γίνεται τον Μάιο του 2009 στην Αθήνα, με δικό του περίπτερο.

Από την Τουριστική Έκθεση “Πανόραμα”, με τον τότε υπουργό Τουρισμού κ. Μαρκόπουλο (Αθήνα, Μάιος 2009):

·    Διοργάνωση από τον Δήμο Κρανιδίου Τουριστικής Διαδημοτικής Ημερίδας σχετικά με το Τουριστικό Προϊόν της περιοχής μας, σε συνεργασία με τους Δήμους Ερμιόνης, Σπετσών, Ύδρας, Πόρου, Τροιζηνίας, Επιδαύρου και της Νομαρχίας Αργολίδας στο Ξενοδοχείο “AKS” στο Πορτοχέλι τον Μάιο του 2009.

·  Συμμετοχή του Δήμου Κρανιδίου με δικό του περίπτερο στην Έκθεση Προϊόντων και Επιχειρήσεων που διοργανώθηκε στην Ερμιόνη τον Ιούλιο του 2009.

·    Ο Δήμος Κρανιδίου συμμετέχει στην Τουριστική Έκθεση “Φιλοξένια”, που γίνεται τον Νοέμβριο του 2009 στην Θεσσαλονίκη με δικό του περίπτερο.

·     Παρουσία του Δήμου Κρανιδίου για δεύτερη φορά, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “WTM, που γίνεται στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2009, με  συμμετοχή στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την Διεθνή Τουριστική Έκθεση “WTM”, με την τότε υπουργό Τουρισμού κα. Γκερέκου (Λονδίνο, Νοέμβριος 2009):

·    Ο Δήμος Κρανιδίου συμμετέχει για δεύτερη φορά στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “Tourist And Property, που γίνεται στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2010, με δικό του περίπτερο.

·    Συμμετοχή του Δήμου Κρανιδίου για τρίτη φορά, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITB, που γίνεται στο Βερολίνο τον Μάρτιο του 2010 με δικό του περίπτερο.

·     Ο Δήμος Κρανιδίου συμμετέχει στην Τουριστική Έκθεση “Πανόραμα”, που γίνεται τον Μάιο του 2010 στην Αθήνα, με δικό του περίπτερο.

·    Ο Δήμος Κρανιδίου συμμετέχει στην Τουριστική Έκθεση “Φιλοξένια”, που γίνεται τον Νοέμβριο του 2010 στην Θεσσαλονίκη με δικό του περίπτερο.

·   Παρουσία του Δήμου Κρανιδίου για τρίτη φορά, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “WTM, που γίνεται στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2010, με  συμμετοχή στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

·   Προβολή του Δήμου Κρανιδίου, μέσω της εκπομπής της ΝΕΤ “ Μένουμε Ελλάδα”, έξι (6) φορές την τετραετία 2007-2010.

·        Θεματικός Τουρισμός (Αθλητικές διοργανώσεις, Διοργανώσεις Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, Επισκέψεις στο Φράγχθι κ.λ.π.)

·     Χωροθέτηση του Τουριστικού Λιμένα Πορτοχελίου το έτος 2007 και σύμβαση με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης το έτος 2008 για ένταξή του στην Δ’ Προγραμματική (μετέπειτα ΕΣΠΑ). Ολοκλήρωση προμελετών και ανάθεση για οριστική μελέτη λιμενικών έργων, μελέτη αγκυρώσεων πλωτών προβλητών, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), γεωλογική ακτομηχανική μελέτη το έτος 2009. Το έτος 2010 ολοκληρώθηκαν και παρελήφθησαν η γεωλογική ακτομηχανική μελέτη και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ).

·      Εκπόνηση μελέτης προς δημοπράτηση, “Σύνδεσης και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων Δήμου Κρανιδίου” και ένταξή της σε πρόγραμμα της Δ’ Προγραμματικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης το έτος 2009 – 2010 (που αξιολογήθηκε από τα πρώτα σε χρηματοδότηση 3.000.000.00 €),  σαν οικοτουριστική διαδρομή που συμπεριελάμβανε τη Μονή Αυγού, τις σπηλιές των Διδύμων, το βυζαντινό εκκλησάκι Αγίου Νικολάου στη Βουρλιά, ενάλιες αρχαιότητες Σαλαντίου, Μυκηναϊκή Ακρόπολη στους Φούρνους, Σπήλαιο Φράγχθι, Παραδοσιακά Καρνάγια Κοιλάδας, Ψηφιακό Μουσείο Κοιλάδας, Μύλοι Κρανιδίου, Αρχαία Πόλη Αλιέων στο Πορτοχέλι, Ψηφιακό Μουσείο Πορτοχελίου, συνολικού μήκους 52 χιλιομέτρων. Από αυτά το έτος 2010, εγκρίθηκαν το Σπήλαιο Φράγχθι, το ψηφιακό Μουσείο Πορτοχελίου και μεταφορά του 2ου ψηφιακού Μουσείου στον Δήμο Ερμιόνης για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Ερμιόνης. (μετά από αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Κρανιδίου και Ερμιόνης).

Από τα παραπάνω προκύπτει το συμπέρασμα πως την τετραετία 2007-2010, έγινε μια τεράστια προσπάθεια προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Κρανιδίου και της Ερμιονίδας γενικότερα, μέσω της δημιουργίας διαφημιστικών φυλλαδίων και DVD, της συμμετοχής στις σημαντικότερες Τουριστικές Εκθέσεις της Ελλάδας αλλά και στις σπουδαίες Τουριστικές Εκθέσεις του Βερολίνου και του Λονδίνου, την διοργάνωση Τουριστικής Διαδημοτικής Ημερίδας, την προβολή μέσω της ΝΕΤ κ.λ.π.. Ενέργειες πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες για τον Δήμο Κρανιδίου που είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας και την συνεχή οικονομική ανάπτυξη της Ερμιονίδας.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου