Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αναστολή λειτουργίας της ΔOΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ





ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ : “Αναστολή λειτουργίας της ΔOΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ”

Μας λυπεί το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κος Καμιζής εκφράζει σε επιστολή του  21/9/2012  προς τον Υπουργό Οικονομικών τις προσωπικές του απόψεις κι όχι την άποψη και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας με την επικείμενη κατάργηση πριν ένα χρόνο της ΔΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.
Δεν γνωρίζει κανείς Δημοτικός Σύμβουλος τι απέγινε η απόφαση μας προς την Κυβέρνηση και αν υπήρξε απάντηση.
Είναι προφανές ότι δεν έγινε καμία ενέργεια κι αυτό γιατί ακόμη και σ΄αυτή την εκτων υστέρων επιστολή του προς τον σημερινό Πρωθυπουργό και Υπουργό κο Στουρνάρα δεν έκανε τον κόπο να επισυνάψει την απόφαση του Δ.Σ. Ερμιονίδας που ελήφθη και απεικονίζει όχι μόνο την ανησυχία αλλά και την αναγκαιότητα λειτουργίας της  ΔΟΥ Κρανιδίου.
Η μη παρακολούθηση και μη προώθηση από τον Δήμαρχο του αιτήματος μας (απόφαση Δ.Σ.) εκφράζοντας όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλους τους δημότες έδωσε ενδεχομένως τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση για την αναστολή εργασιών της ΔΟΥ.
Επί της ουσίας όμως δεν φθάνει μία επιστολή του Δημάρχου ή ακόμα και η απόφαση για να «εξαγνισθούμε».
Η οποιαδήποτε ενέργειά μας πρέπει να συνοδεύεται με αντιπρόταση  ώστε να καταρρίπτει τον ισχυρισμό για την μείωση των λειτουργικών δαπανών αυτής της ενέργειας της εκάστοτε κυβέρνησης.
Δεν θα αντιτάξουμε μόνο :  γιατί να καταργηθεί η ΔΟΥ Κρανιδίου και όχι η ΔΟΥ Σπετσών που κάποτε εξυπηρετούντο από την ΔΟΥ Κρανιδίου, αλλά τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και τη μείωση του κόστους των παρεχόμενων προς τους πολίτες Υπηρεσιών.
Αυτοί οι ισχυρισμοί εμφανίζονται στις απαντήσεις, των  επερωτήσεων  του βουλευτή Αργολίδος Γιάννη Ανδριανού από  τους  Υπουργούς  Οικονομικών  κο Βενιζέλο και  κο Παπακωνσταντίνου (τις οποίες λάβαμε τελευταία κατόπιν αιτήσεώς μας και επισυνάπτονται)
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει απάντηση από τη σημερινή κυβέρνηση.
Ποιες είναι οι βασικές λειτουργικές δαπάνες που θα επιβαρύνουν το κράτος και τους πολίτες κατά την άποψη των Υπουργών;
1.    Αμοιβές προσωπικού – την στιγμή που απασχολούνται αλλού δεν είναι  βάσιμος λόγος ότι μειώνονται οι δαπάνες.  Αντιθέτως αυξάνεται το κοινωνικό κόστος (μετακίνηση – αλλαγή χώρου εργασίας – πόλη εργασίας – οικογενειακή ισορροπία κ.α).
2.    Ρεύμα – νερό – γραφική ύλη.  Ούτε αυτά μειώνονται διότι μεταφέρονται στην ίδια δραστηριότητα με τον ίδιο όγκο δουλειάς.  Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι θα μεταφερθούν και οι υπολογιστές της ΔΟΥ Κρανιδίου καθώς η ΔΟΥ Ναυπλίου δεν είναι έτοιμη.
3.    Ενοίκιο ο μόνος λόγος ίσως,  διότι θα έπρεπε να εξετάσουμε το συμβόλαιο, τη μίσθωση και τους όρους.  Που σημαίνει ότι παρ΄ όλο που θα «κλείσει» «αναστείλει» τη λειτουργία της η ΔΟΥ θα πληρωθούν τα ενοίκια για τα επόμενα δύο χρόνια.
 Ποιο είναι το κέρδος του Κράτους;  Ποια είναι η μείωση σε «λογιστική λογική» όταν αυτή δεν ξεπερνά τις 30.000,00 ευρώ (ενοίκιο) το χρόνο! ΄Οταν τα έσοδα της ΔΟΥ ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια κατά μέσο όρο το χρόνο.
§        Ποιο είναι το κόστος όμως για τον πολίτη που τον φορολογεί παραβλέποντας την κοινωνική και οικονομική του δυνατότητα στη σημερινή κρίσιμη εποχή;
§        Με ποια λογική το Κράτος επιβαρύνει τον Δημότη με την μετακίνησή του, και την απώλεια μεροκάματου για να εξυπηρετηθεί ;
§        Υπάρχει μέριμνα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και  των εργαζομένων   στη ΔΟΥ κι αν ναι πως προβλέπεται. 
§        Ποιοι λόγοι στόχευσαν στην κατάργηση της ΔΟΥ Κρανιδίου, η οποία είχε  μεγάλη δραστηριότητα και έσοδα;

§        Τι σημαίνει Δήμαρχε «ευαίσθητη» περιοχή σε εισαγωγικά που αναφέρεις στην επιστολή σου;  Μήπως θα πρέπει να σταματήσει η καταστροφολογία και οι  προσωπικές σου απόψεις όπως τις εκφράζεις όχι μόνο στα blogs αλλά και στα κανάλια; 
§        Μήπως η ενασχόληση σου με τις offshore και τα λεγόμενά σου στοίχισαν την κατάργηση  άλλης μιας Υπηρεσίας στο τόπο μας;
Λόγοι ευαισθησίας θα έπρεπε να είναι η κρίση που έχει αγγίξει την επαρχία μας η ανεργία, η υποαπασχόληση, η γραφειοκρατία, η στάση του Κράτους όσον αφορά την δυνατότητα επενδύσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.   
Συμπερασματικά η ΔΟΥ Κρανιδίου είναι βιώσιμη, είναι σε περιοχή που  θα πρέπει να προσελκύει επενδυτές και που  στόχος μας σαν Δήμος είναι η ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
Για να αποφευχθούν  οι αρνητικές επιπτώσεις με την αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ και εάν ο μοναδικός λόγος είναι το ενοίκιο προτείνω να παραχωρήσει ο Δήμος χώρο στη ΔΟΥ Κρανιδίου ή αν δεν καταφέρουμε την διατήρηση της ΔΟΥ και ως ύστατη εναλλακτική λύση την δυνατότητα Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών της ΔΟΥ όπως ακριβώς αναφέρεται στην απόφαση του Δ.Σ και αποτελεί και αίτημα των εργαζομένων σ’αυτή.
Θα πρέπει να απαιτήσουμε στο πλαίσιο Αυτοδιοικούμενου και Βιώσιμου Δήμου πόρους από τις εισπράξεις στην επαρχία μας όπως απαιτήθηκαν κατά τη διαβούλευση του «Καλλικράτη» επί των ημερών μας.  Και πρέπει να αγωνιστούμε για τη μη υποβάθμιση και κατάργηση  Υπηρεσιών, Κ.Υ. ιατρείων, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΙΚΑ και ότι  άλλο έχει δρομολογηθεί να καταργηθεί.   
Σας θυμίζω την μην κατάργηση του κλιμακίου της Πυροσβεστικής και τον μακροχρόνιο αγώνα που έγινε από όλους μας ώστε να διατηρηθεί.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ας παρθεί απόφαση για την παραχώρηση Δημοτικού χώρου στη ΔΟΥ ώστε να καταρριφθούν οι λόγοι αναστολής της λειτουργίας της.

Κρανίδι 24/9/2012

Δημήτρης  Σφυρής
Δημοτικός Σύμβουλος
 Επικεφαλής  Μείζονος Αντιπολίτευσης


Βλέπε   1. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
            2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου